Respekt for individet


2006.12.21 Dyrebeskyttelsen Norge:   Pressemelding


Pressemelding: Årets julegavetips: En mikrochip!

Fremdeles usikker på hva du skal gi hunden, katten eller kaninen din til jul? Fortvil ikke – Dyrebeskyttelsen har løsningen: Gi dyret ditt en mikrochip!
 

Foto: Jenny Østgård
"Årlig får Dyrebeskyttelsen Norges lokalavdelinger inn flere tusen hjemløse dyr. Noen bærer preg av vanskjøtsel og lang ute-tid, mens andre derimot bare har gått seg vill og lengter hjem.
 
Uten id-merking kan du risikere at et savnet kjæledyr blir omplassert til nye eiere. For uten id-merking kan det være svært vanskelig å finne tilbake til eier.
 
 
”Våre lokalavdelinger gjør alt de kan for å finne tidligere eier til de dyrene som kommer inn,” sier Siri Relling, sekretariatsleder i Dyrebeskyttelsen Norge. ”Hvis det ikke lykkes i løpet av kort tid, må man likevel tenke på dyrets beste – og det er å få et nytt hjem. Våre lokalavdelinger består også av frivillige ressurser, og vi har ikke kapasitet til å ha dyr oppstallet over lengre tid.”
 

Ansvaret for kjæledyrene ligger uansett først og frem hos eieren. Blir dyret borte må eieren selv være aktiv i letingen, ved å henge opp lapper, annonsere og bl.a. kontakte Dyrebeskyttelsen Norges lokalavdelinger og politi. Dyrebeskyttelsen Norge prøver å følge politivedtektene når det gjelder oppstalling av dyr: ”I for eksempel Oslo er disse utformet slik at hittegods oppstalles 7-10 dager, mens for eksempel hunder bare 3 dager,” forklarer Relling. Det vil si at hvis hunden din er oppstallet hos politiet og du ikke kommer og henter den i løpet av 3 dager, vil den bli forsøkt omplassert, i verste fall avlivet.

I dag er mikrochipping den mest aktuelle metoden for id-merking av kjæledyr i Norge. Mikrochippen legges inn under huden på dyret av en veterinær og gis uten bedøvelse. Mikrochippen får et eget id-nummer, og registreres sammen med kontaktinformasjon til eier. Finner man et bortkommet dyr, kan mikrochippen leses av med en skanner, og eier og dyr kan gjenforenes.
 
Dyrebeskyttelsen Norge arbeider nå for å få et påbud om id-merking av kjæledyr, slik at man kan redusere det store antallet hjemløse dyr. Og i følge Relling har mange av de hjemløse dyrene helt klart hatt et hjem tidligere, og er kanskje savnet av sine eiere.
 
”Den beste julegaven man kan gi et elsket kjæledyr, er en mikrochip”, sier Siri Relling.
 
 


Pressekontakt:

Siri Relling, sekretariatsleder, Dyrebeskyttelsen Norge
Telefon: 918 76 388, 23 13 92 50/2
 

Hvordan DU kan hjelpe Dyrebeskyttelsen Norge

Bli medlem >>
Støtt oss økonomisk - og få skattefradrag >>