Respekt for individet 

Pressemelding: Et glass rødvin for dyrene

En uvanlig rødvin er å finne blant Vinmonopolets høstnyheter fra førstkommende lørdag: Bag-in-boxen "Martin Rouge" gir Dyrebeskyttelsen Norge en hjelpende hånd ved å avse 25% av inntektene til organisasjonens arbeid for dyr i nød.

Det var på vinimportøren Ekjords kontorer at idéen om en vin for dyrene ble unnfanget. Blant kontorets medarbeidere er allerede dyrene godt representert: Blant de femten som til daglig er å finne på jobb er fem av dem hunder. Én av dem heter naturligvis Martin og fikk æren av å pryde kartongen.

- Vi ønsker å gjøre mer for dyrene. Hver dag hører vi om hvordan dyr blir mishandlet eller utsatt for overgrep. Vi gjør hva vi kan, både for å forebygge og reagere, men som en idealistisk organisasjon er det alltid begrensede ressurser. Derfor er vi helt avhengige av bidrag fra enkeltpersoner eller bedrifter. Rødvinen Martin er et hederlig eksempel på sistnevnte, forteller Odd Harald Eidsmo, informasjonsansvarlig i Dyrebeskyttelsen Norge.

Og støtten gjennom vinen er nødvendig. Det er lite å hente av statlig støtte hvis man arbeider med dyrevern i Norge.

- I Norge kan det synes som om ansvaret for å beskytte dyr faller på idealister og ildsjeler. Dette er tydelig når vi ser at mennesker over hele landet arbeider frivillig i dyrevernorganisasjoner, uten at organisasjonene får annet enn smuler fra det offentlige til å opprettholde arbeidet. Gaver og medlemskap sørger for mye av tilsynet med dyrevern i Norge. Nå håper vi også næringslivet kan bidra i større grad gjennom prosjekter slik som rødvinen Martin, avslutter Eidsmo.

Dyrebeskyttelsen Norge er landets største dyrevernorganisasjon med over 9000 medlemmer og 26 lokalavdelinger over hele landet. Siden 1859 har Dyrebeskyttelsen Norge talt dyrenes sak gjennom direkte dyrevernsarbeid, informasjon og påvirkning.

Se mer om vinen "Martin Rouge" (Vinm.nr. 5759606) på Vinmonopolets nettsider.

Kontakt: Odd Harald Eidsmo, informasjonsansvarlig: 47 45 88 44