Respekt for individet 

Pressemelding 10.08.07:
Dyrebeskyttelsen Norge og IKEA med påminnelse til hundeeiere

Dyrebeskyttelsen Norge og IKEA står sammen om en påminnelse til varehusets kunder. Skilt settes i disse dager opp på IKEAs inngangspartier der kundene får en påminnelse om å ikke etterlate hunden i bilen på varme dager. Målet er å forhindre tragedier slik som i går da tre hunder døde i en overopphetet bil ved IKEA Slependen.
Skiltet lyder: "Kjære hundeeier. Unngå å sette hunden igjen i bilen på solfylte og varme dager. Bilen kan bli svært varm, selv når det er overskyet, og kan medføre fare for hunden. Husk at hunden alltid skal ha tilgang til vann. Vennlig hilsen IKEA og Dyrebeskyttelsen Norge."

- Selv en snartur innom butikken kan være nok tid til å omgjøre bilen til en badstu. På solfylte og varme dager bør dermed hunden bli hjemme i kjølige omgivelser, advarer Eidsmo.

- Hver sommer ser vi mye ubetenksomhet hos hundeeiere som etterlater hunden i bilen. Vi berømmer IKEA for å gi en påminnelse til sine kunder om å ta ansvar. Vi gir nå stafettpinnen videre til andre butikker og parkeringssteder om å gjøre det samme - ingen ønsker at tragedien fra i går skal gjenta seg, avslutter Eidsmo.

Odd Harald Eidsmo, pressekontakt i Dyrebeskyttelsen Norge kan kontaktes på: 47458844
Christen Röhnebæk, kommunikasjonsrådgiver i IKEA Norge kan kontaktes på: 48002101