Respekt for individet 

Imsdal dropper reklame med okseløp

Etter henvendelser fra blant annet Dyrebeskyttelsen Norges medlemmer velger Ringnes og Imsdal å stanse reklamen med okseløp. Reklamen har blitt sendt på tv-kanaler i hele sommer. Plottet med reklamen er å vise hva man bør få med seg i løpet av livet - deriblant okseløpet i Pamplona.

Oksene, som oftest oppvokst i trange, lysfattige omgivelser, blir jaget ut i gatene med elektriske støt. Uvant med sterkt lys og ropende folkemengder løper oksene skremt gjennom gatene. Ruten oksene løper har ofte skarpe svinger og gjør det vanskelig for dyrene å holde seg på beina. Mange sklir og faller inn i vegger eller tilskuermasser, og brekker bein eller skader seg selv. Alle oksene løper mot en smertefull og langvarig død i tyrefekterringer i enden av ruten. Kilde: PETA

Nå bekrefter Hanne Bügel at Imsdal har valgt å stanse reklamen med umiddelbar virkning:

- Etter en nøye vurdering av filmen og viktige tilbakemeldinger vi har fått fra forbrukere har vi valgt å stoppe denne reklamen fra i dag! Ringnes tar selvsagt avstand fra dyremishandling og vi er lei oss for at enkelte oppfattet filmen negativt, forteller Bügel.