Respekt for individet


2005.03.23 Dyrebeskyttelsen:   Gigantisk pelsanlegg planlagt i Hå kommune

Gigantisk pelsdyranlegg planlagt i Hå kommune


Foto: NOAH - for dyrs rettigheter

Mens pelsdyrnæringen legges ned i Europa, planlegger Hå kommune sammen med pelsdyrnæringen å starte opp et gigantanlegg for pelsproduksjon i Rogaland med tilsammen 113.000 pelsdyr.

Dyrebeskyttelsen Norge samarbeider med NOAH - for dyrs rettigheter for å få stanset utbyggingen.

 


Les vårt brev til Hå kommune >>
Hjelp oss å stanse anlegget >>
Presseklipp >>
Samarbeidspartnere >>
Støtt Dyrebeskyttelsen Norge >>

 


"Sammen med Hå kommune planlegger pelsdyrnæringen å starte opp et gigantanlegg for pelsproduksjon i Rogaland. Foruten flere investeringsvillige pelsbønder arbeider næringen for å få støtte fra flere statlige organer til å bygge anlegget. Etter planen vil anlegget på Karlsvarden bli Norges største og omfatte farmer med til sammen 113.000 pelsdyr.

Pelsdyroppdrett avvikles

Over hele Europa diskuteres pelsdyroppdrett på høyt politisk nivå. Vi behøver ikke se lenger enn til Sverige for å finne et land som allerede har avviklet deler av sin pelsindustri. Men Sverige er ikke alene: England, Nederland, Østerrike, Sveits og Italia er blant landene hvor pelsdyroppdrett allerede er helt eller delvis avviklet.

Også i Norge er motstanden stor: Flertallet av det norske folk er i dag motstandere av å ale opp dyr for pelsens skyld. Rådet for Dyreetikk og selv Lagmannsretten omtaler pelsdyroppdrett som uetisk - og SV har program-festet at de ønsker pelsdyroppdrett avviklet innen ti år er omme.

Miljøfiendtlig næring

Det er liten tvil om at dyrene blir drevet til vanvidd av et liv på netting. Men også miljøet går tapende ut hvis gigantanlegget blir en realitet: Kjemikalier fra preparering av pelser, gjødsel og avfallsstoffer fra dyrene representerer allerede et miljøproblem på små farmer - på et anlegg på en mangedoblet størrelse kan konsekvensene for miljøet bli katastrofale."

(Skrevet av NOAH - for dyrs rettigheter)
 


Les vårt brev til Hå kommune >>
Hjelp oss å stanse anlegget!

Hver enkelt person kan spille en avgjørende rolle for at anlegget aldri blir en realitet. Nedenfor er noen enkle måter du kan bidra på:

1. Protester til kommunen

La Hå kommune få vite hva du synes om planene - protester på en høflig og saklig måte til:

 • Hå kommune
  Telefon: 51793000 (sentralbord)
  Faks: 51793001

  Teknisk Etat (ansvarlig for omregulering av området til pelsdyroppdrett)

  Kristian Sjursen (saksbehandler)
  Telefon: 51793104
  Mobil: 41532660

2. Involver deg

Bli medlem i Dyrebeskyttelsen Norge og arbeid med pelssaken gjennom våre lokalforeninger.

Uavhengig av hva slags erfaring eller bakgrunn du har er det mye du kan bidra med, blant annet: Enkelt research-arbeid på nett, mobilisering og kontakt med aktivister, skrive artikler/innlegg/nyheter o.a. Vi håper du vil bruke litt av din tid på å utgjøre en stor forskjell for pelsdyrenes fremtid.

3. Involver venner og bekjente

Det er garantert flere enn deg som er brennende engasjert i at anlegget aldri blir bygget. Fortell venner, familie og bekjente om saken, og send gjerne denne nettsiden med informasjon  videre til dem.

4. Spre materiale mot pels

Trenger du flyers, plakater o.a. materiale mot pels? Se våre nettsider om pels, eller kontakt oss for å få tilsendt mer informasjon.
 

Les mer her:
Samarbeidspartnere:
Hvordan DU kan hjelpe Dyrebeskyttelsen Norge

Bli medlem >>
Støtt oss økonomisk - og få skattefradrag >>