Respekt for individet


2003.11.11 Dyrebeskyttelsen:   Pressemelding


Pressemelding: 20 000 underskrifter mot hunde- og kattepels


Asiatiske hunder i bur
Foto: www.all-creatures.org ©

I februar i år viste TV2 dokumentaren "Levende flådd" som tok for seg den bestialske pelsindustrien i Asia. Hunder blir flådd levende, og katter kvalt - for å dekke menneskers ønske om å ikle seg pelsprodukter.

Rett etter at dokumentaren ble vist kunne Dyrebeskyttelsen Norge, Norsk Kennel Klubb og Norsk Rasekattklubbers Riksforbund overlevere 9000 underskrifter til Landbruksminister Sponheim. Sponheim fulgte opp med å overlate ansvaret til næringen - som lenge har vært klar over problemet.

Dyrebeskyttelsen Norge vil onsdag 12. november kl. 11 overlevere ytterligere 20.000 underskrifter, som er samlet inn av privatpersoner, Dyrebeskyttelsens lokalforeninger og Body Shop-butikker over hele landet til statssekretær Leif Helge Kongshaug i Landsbruksdepartementet.

"Dokumentarfilmen om hunde- og kattetorturen har helt klart sjokkert den norske befolkning," sier en takknemlig Siri Relling, sekretariatsleder i Dyrebeskyttelsen Norge. "Jeg kjenner ikke til noen annen dyrevernsak som så raskt og med et sånt omfang har mobilisert dyrevenner til å ta avstand til det som foregår. Men vil myndighetene ta ansvar?"

På underskriftslistene - som altså 20.000 mennesker har underskrevet på - kommer en tydelig oppfordring: Nemlig å stoppe all import og salg av hunde- og kattepels i Norge. "I Italia og USA er det allerede forbudt å importere og omsette disse produktene. Danmark innførte et lovforbud f.o.m. 1. oktober i år, og Frankrike vedtok sist fredag (7. november 2003) at et slikt forbud skal innføres," sier Relling, og fortsetter: "Sverige har laget en utredning på oppdrag fra regjeringen, og regner med at et forbud kan være klart i løpet av 2004. Det blir også vurdert i EU. Kommer Norge til å følge etter?"

Mer informasjon fra de ulike landenes arbeid/lover og regler om temaet:

EU:

Frankrike:

Danmark:

Sverige:

USA:

Pressekontakt:
Siri Relling, sekretariatsleder
siri.relling@dyrebeskyttelsen.no
telefon 918 76 388, 23 13 92 50/2
Dyrebeskyttelsen Norge, Karl Johans gate 6, 0154 Oslo