2002.11.18 Magasinet: Kommentar ved Siri Relling, sekretariatsleder DN
|
Liker du ikke dyret, så spis det!
|
Journalist Tore Gjerstad bruker lang spalteplass i Magasinet på å fortelle at moren hans har fobi mot hunder og at han selv ikke er så veldig begeistret for sorten. Og derfor spiser han hundekjøtt. Gjerstad kan også fortelle at i Vietnam fordøyes hundekjøtt med en mengde brennevin. Derfor er hundespising en mannegreie, fordi kvinner ikke skal drikke så mye alkohol.
|
Det Gjerstad utelater i sine kulinariske - eller var det fobiske? - beskrivelser, er at dyrene ales opp med minimal burplass, og at når de slaktes blir de torturert og flådd levende. Dyrene skal lide før de dør. Jo mer lidelse, jo mer adrenalin i kjøttet. Hundespising er ikke en mannegreie bare pga. alkoholen, men også pga. dets antatte potensoppbyggende effekt.
|
Gjerstads artikkel er selvsentrert og kunnskapsløs. Vi kan ikke fortelle andre land hva de skal spise eller ikke spise. I Norge spiser vi gris, noe som er ansett for å være urent i mange kulturer. Men vi kan si nei til unødvendige dyrelidelser.
|
|
Les om saken i Magasinet:
Voff, voff. Nam, nam.
|
|
Hva kan du gjøre?
|
|