Respekt for individet


2002.02.06 Aftenposten:   Artikkelutdrag ved DN

Dyrisk

Skrevet av spaltisten Brøym i Aftenposten Aften 6. februar 2002
"Noen hyler over at livsfarlige hunder er skutt fordi flere av dem har drept en gutt på 7. Presseansvarlig Anne Westen i Dyrebeskyttelsen uttaler til Dagbladet at de 23 hundene på stedet Vest-Torpa ikke burde ha vært skutt. De skulle heller ha vært omplassert, sier Dyrebeskyttelsen. De livsfarlige bikkjebeistene skulle altså heller ha vært overført til et annet sted i kongeriket og fått kjøttkaker og suss hver dag av dyretanter. Men barn finnes det overalt her i landet. Selv ikke dyrebeskyttelsesfolk har garanti for at livsfarlige blandingshunder ikke vil drepe flere menneskebarn."
.....
"Stakkars Anne Westen i Dyrebeskyttelsen. Hun har åpenbart ikke mer vett enn en russisk mynde. Hun får trøste seg med at hun ikke er alene. I idylliske Grimstad har det vært nok av dem som har båret seg fordi en livsfarlig bikkje ble dømt til å tas av dage etter at den hadde skambitt en mindreårig gutt. Men for eierne og Dyrebeskyttelsen var det livsviktig at dyret skulle få leve. Så den kanskje kunne spise enda flere barn."
"Det finnes mange såkalte dyreelskere som har den spesielle egenskap at de setter folk høyere enn mennesker. Sådant folk er i virkeligheten like livsfarlige som farlige dyr. Det er sånne skapelser som sørger for at farlige hunder løper omkring, slik at vi opplever den tragedie som nettopp har rammet en familie som allerede var hardt rammet fra før."
.....
.....
"En vakker natt i byen Cannes ble jeg utsatt for en aggressiv rottweiler. Jeg maktet å ta meg inn i en hotellresepsjon. Der ringte jeg politiet. Som sporenstreks sendte to uniformerte i bil. Begge politimennene var like livredd dyret som jeg selv var. De nøyet seg med å rope til uteliggeren som eide uvesenet at han måtte passe dyret sitt. Så forsvant politiet. De trodde vel at rottweileren egentlig var grei da, at den til og med hadde tatt artium."
Les Dyrebeskyttelsen Norges kommentar:
2002.02.06 Dyrebeskyttelsen: Torpa-tragedien: Aftenposten sjikanerer medarbeider i Dyrebeskyttelsen
Les om relaterte saker:
2002.02.09 Dyrebeskyttelsen: Torpa-tragedien: Behov for nytt og bedre dyretilsyn